Patisserie Simone is er voor jou

Wat je altijd al over
Simone hebt willen weten

Scroll naar beneden voor nieuwsartikelen en reviews

Vanaf het moment dat ik oud genoeg was om een lepel vast te houden leerde ik mijn creativiteit te gebruiken bij het maken van taarten en desserts. Op jonge leeftijd hielp ik mijn oma met het bereiden van onze familierecepten. Creativiteit en het ambacht inspireren mij om telkens een stuk eetbare kunst te maken. Dit is écht mijn passie!

Mijn vroege ervaringen brachten mij bij verschillende koksopleidingen en cursussen voor suikerwerk en chocolade technieken. Uiteindelijk heb ik de opleiding patisserie ‘the next level’ gedaan, onder leiding van top patissier Jeroen Goossens.

Mijn kennis heb ik opgedaan door bij verschillende restaurants, patissiers en in de hotel patisserie te werken. Hierbij heb ik ontzettend veel nuttige en leuke ervaringen opgedaan.
Sinds 11 mei 2020 werk ik fulltime in en aan mijn patisserie.
Van het bedenken en ontwikkelen van nieuwe lekkernijen, bakken, bonbons maken, marketing en leerlingen begeleiden tot aan klantcontact met u.

- Simone Engelen

Mijn ervaring

2020 - tot op heden
Patisserie Simone - Heerde/Apeldoorn

2019 - 2020
Het Conservatorium Hotel - Amsterdam

2018 -2019
Ma Bella Cakery - Leidsche Rijn

2017 -2018
Barista Cafe - Almere Stad

2017
Patisserie Remy - Blaricum

2016 -2017
De Gevangentoren - Vlissingen

2015 -2016
Ministerie van chocolade en culinaire zaken - Middelburg

Culy.nl

“Het állerleukste cadeau per post: brievenbus friandises van Patisserie Simone.”

JAN magazine dé glossy die je raakt!

Januari 2021 waren de brievenbus friandises op de culinaire pagina van dit magazine te vinden. Ik vind het een eer om in dit mooie magazine te staan.

JAN magazine zette 5 culinaire brievenbus cadeautjes op een rijtje!

In samenwerking met Anna Tien (www.linestories.com) hebben we een origineel ‘‘Patisserie Simone’’ ansichtkaartje ontworpen. Op de kaart staan illustraties van mijn producten. Dit is nog maar een greep uit het assortiment! Op de achterkant van het kaartje is ruimte gemaakt voor uw persoonlijke boodschap.

Hét unieke Patisserie Simone ansichtkaartje

Naomi & Jens

“Iedereen vond het heerlijk!!! Dankjewel voor de lekkere taart en lekkernijen ernaast! Echt top!!!”

Marlou & Vincent

“We waren erg blij met de taart en erg dankbaar dat je ook voor de allergieën zo goed hebt kunnen zorgen. We hebben een prachtige dag gehad en zijn nog steeds lekker aan het nagenieten.”

  • Wauw! Het thema Whimsical Romance is werkelijk geworden met deze bruidstaart. Wat heb je de vintage stijl prachtig gecombineerd.

    M&M

  • ‘‘Het echte ultieme winter gevoel in een pakketje! De stoofpeer pate de fruit verraste mijn totaal, zo lekker. Ook de marshmallow roll Snow white onwijs leuk voor de winter, met kokos als sneeuw! De hazelnoot kaneel Madeleines deed mij denken aan oliebollen. Het is een culinaire beleving!’

    Elske

  • “Die nougat is echt heerlijk! Lekker zacht, mooie ronde smaak en niet te zoet.”

    Fred & José

  • Wauw wat een heerlijke bruidstaart heb je gemaakt. Maar ook de macarons waren goddelijk. "Echt super lekker en heel mooi. Complimenten hoor.’’

    Keur16 - Marielle de Vaan

A&R

“Simone heeft ons feest opgeluisterd met een red velvet taarten. Deze waren heerlijk en een hoogtepunt van het feest.
Simone geeft goede uitleg en smaak combinaties. Ook de service van het aansnijden wat Simone zelf doet geeft get een extra dimensie.
Patisserie Simone is zeker een aanrader bij wat voor gelegenheid je ook wilt vieren”

Organisatie Chocolade Festival Zutphen

“Bedankt voor jullie eerste deelname aan het chocolade festival Zutphen 2023. Jullie zijn een goede toevoeging aan het festival. Mede door ambachtelijke producten en het gave schip (showstuk) gemaakt van chocolade met thema de Hanze.”

  • Wat waren wij blij met onze prachtige en originele trouwtaart! Vanaf het begin zijn wij super enthousiast ontvangen door Simone. Het is meteen duidelijk dat ze over veel kennis beschikt en alles wil doen om samen tot een taart naar wens te komen. We hoefden niet te kiezen uit standaard opties, maar konden de smaken helemaal zelf bepalen. Het resultaat, een heerlijke taart!

    R&P

  • Wat een verrassing toen wij in de krant lazen dat we bij Simone ook oranje tompoucen konden bestellen. We hebben genoten op koningsdag! Volgend jaar graag weer!

    Dennis & Lisette

  • De lekkerste bonbons ever! Unieke en heerlijke smaken. Bedankt Simone!

    Natasja

  • ‘‘Geweldige friandises. De smaak en textuur was prachtig. Ik had ze graag om een speciale dag willen hebben, en was al aan de late kant. Na Simone een berichtje hebben gestuurd kon ik ze ook gewoon bij haar ophalen, waardoor ze zeker op tijd waren. Perfect!’’

    Feya Foppen